‘We are passionate about coaching’

Vanochtend werd ik zo blij en geïnspireerd wakker. Een gevoel dat ik heel goed ken sinds ik het roer heb omgegooid. Maar vandaag is het toch weer net een beetje meer. Het heeft te maken met de interactieve NFMD-workshop ‘How to create a coaching Culture’die ik gisteren heb gevolgd bij voormalig NFMD-bestuurslid en Executive Coach Maaike Poulussen, Clare Neal (Julie Johnson Consulting, UK) en Suzanne Verzijden (HR-manager Philips), een unieke samenwerking die speciaal voor de NFMD-leden is opgezet. Heel bijzonder hoe deze drie gepassioneerde powervrouwen ons hebben meegenomen in de verschillen tussen teaching-mentoring-coaching, hoe leiders kunnen herkennen welk van deze stijlen op welk moment past, hoe zij een coachende cultuur kunnen creëren. De show case van Philips geeft een prachtig voorbeeld van een organisatie die daar heel goed in is geslaagd. Wat mij persoonlijk het meest heeft verbaasd, is hoe we met een aantal korte, heel praktische oefeningen een aantal coachingstechnieken zelf hebben ervaren. Je kunt echt verschil maken. Als coach, als leider, maar ook gewoon als mens. Wist jij dat er 4 niveaus zijn waarop je kunt luisteren? En dat je dat ook echt voelt, als je je open kunt stellen voor de ander en bereid bent om een echte verdiepende dialoog aan te gaan? Ik had een heel leuk maatje met wie ik de ‘pair share’deed, zo mooi hoe inspirerend en leuk (!) zo’n ontmoeting kan zijn. ‘We are passionate about coaching’, ja, ik ook!