‘Just the smell of summer can make me happy’

Het is een prachtige dag vandaag! Een cadeautje na de toch wat wisselvallige periode die we achter de rug hebben. Na bijna een maand op de Wadden te hebben vertoefd, zit ik op mijn oude vertrouwde plekje aan de eetkamertafel te werken. Mijn dochters hebben nog steeds vakantie, een vakantie die eindeloos lijkt te duren. Hun vrolijke stemmen schallen door het huis terwijl ze chillen met vriendinnen. Er worden macarones gebakken, lekker! We hebben steeds discussie over hoe hard de Sonos mag en welk type muziek er ‘mag’ worden gedraaid in een huishouden waarin we werk en vakantie proberen te combineren. ‘Als we rustige muziek opzetten, wordt mama vast minder chagrijnig, dan kan hij wat harder’. Ik moet erom lachen… De uitgelaten en relaxte stemming van mijn dochters werkt aanstekelijk op mij. Het lukt mij dankzij hen ook veel beter mijn vakantiegevoel vast te houden, hoewel ik wel dappere pogingen doe alvast wat meer rust, reinheid en regelmaat in te brengen in de dagelijkse routine. ‘Het zou verstandig zijn deze week wat eerder naar bed te gaan, zodat je volgende week je bed een beetje uit kunt komen als de wekker weer om 6:30 gaat’. ‘Mam, wat een onzin, we hebben nog een HELE week vakantie, dat doe je toch ook niet als je MAAR een week vakantie hebt! Bovendien zeg jij altijd dat je maximaal moet genieten?!’ Ja, dat is zo:-) Hoe erg is het eigenlijk om de overgang naar ‘het gewone leven’ zo lang mogelijk uit te stellen? Als je geniet, de energie stroomt, lukt het toch ook beter om productief te zijn? Ik mijmer wat weg….. Ik denk aan de mooie klussen die de komende tijd op het programma staan. Alleen de voorbereiding al maakt me blij. Mooie opdrachten in heel verschillende organisaties, waarin de rode draad is mensen meer vanuit hun passie en plezier te laten werken. Ik heb er zoveel zin in! Wat is het toch een voorrecht om zo te mogen werken… Mijn dochter komt kijken wat ik aan het doen ben ‘Wat schrijf je eigenlijk? Als het over ons gaat, moet je het eerst laten lezen, hè!’ Ja lieverd, dat zal ik zeker doen. ‘Just the smell of summer can make me happy’, dat klopt, ik voel de energie stromen, vanuit dat gevoel ga ik lekker aan de slag. Love my job!