Verliefd op Ibiza

In een spontane ingeving besluiten we dan tóch om een weekje naar het buitenland te gaan. Het lijkt ons zo heerlijk om weer in het vliegtuig te stappen, naar een andere wereld die je nog niet kent, in vrijheid, nieuwe dingen ontdekken. 

Onze oudste dochter Floor heeft zich in ons gezin al jong ontwikkeld tot navigator. Of het nu gaat om een stedentripje, een wandeling op Vlieland of het maken van een wereldreis; hoe jong ze ook was, zij neemt the lead. 

En zo zitten we op een warme zomerdag in de tuin bij opa te bespreken wat we willen. Ibiza, dat is toch wel thé place to be zegt ze, hip en happening, veel vriendinnen zijn er al geweest. Suus, onze jongste, is het daar hartgrondig mee eens. Ibiza, echt vét! 

Wij weten het nog niet zo goed. En dus zeggen we, kijk maar eens of er iets beschikbaar is, wat jullie leuk zouden vinden, wat de kosten zijn, kom maar met een plan. En zo … boeken we anderhalf uur later een accommodatie, tickets en is er een auto gehuurd! 

We worden er ontzettend blij van! Na anderhalf jaar beperkende maatregelen, zijn we een beetje vergeten hoe het voelt om te gaan vliegen, zoveel zin om erop uit te gaan, over vier weken is het zover…

En dan .. lopen de besmettingen in rap tempo op. Van code oranje naar rood, niet te geloven, en ook Ibiza wordt van geel oranje. Pffttt! Het zal toch niet zo zijn dat we niet kunnen gaan, dat we nèt te laat zijn, terwijl om ons heen alle examenreisjes vol worden gevierd? 

En natuurlijk komen er allerlei andere gedachten in ons op. Is het wel verstandig om te gaan? Is het verantwoord? Wegen de risico’s wel op tegen de voordelen? Hoe zit het met de quarantaine regels als we weer thuis? En … wat vinden onze werk- en opdrachtgevers ervan? 

We doen er alles aan om goed voorbereid op reis te gaan. Advies volgen Buitenlandse Zaken, vaccineren, herstelbewijzen op orde, gezondheidsvragenlijsten invullen. Onze accommodatie mailt ons dat we gewoon welkom zijn, dat voelt goed, fingers crossed!

Eenmaal in het vliegtuig met mijn dochters liggend op mijn schoot moet ik vanachter mijn mondkapje bijna een traantje wegpinken (‘Mam..!!’). Bijzonder om te ervaren wat de afgelopen tijd met me heeft gedaan. In ieder geval heeft het me opgeleverd veel zaken die zo gewoon leken te herwaarderen. Nee, het is niet gewoon, het is heel bijzonder om op reis te gaan. 

Eenmaal daar voel ik pas hoe moe ik ben, hoe hard ik heb gewerkt. Tijd om te ontspannen! 
Er breekt een heerlijke week aan. 

Want wát een heerlijk eiland is dit! Zoooo mooi! Zooo relaxed! Zulke aardige mensen! We toeren in onze vette huurbak het hele eiland over. Muziekje aan, zonnetje erbij. De zee is blauwer dan blauw. De ene baai nog mooier dan de andere. Rust en ruimte. Prachtige dorpjes. Mooie terrasjes. De Hippiemarkt. De restaurantjes zo knus. De hapjes zo lekker, de drankjes zo koud. Alles wat je nodig hebt is een bikini, tuniek en een paar slippers! 

Een heerlijke week! Zoveel gezien, zoveel genoten, zoveel gelachen, zoveel bijgepraat. Mooie herinneringen bouwen. Opgeladen voor een heel jaar! En dan moet onze echte vakantie nog beginnen:-) 

We hoeven niet in quarantaine. Het is allemaal goed gegaan. We zijn weer veilig thuis. 

Ik wens jullie allemaal een mooie, ontspannen zomertijd toe!