Voorjaar 2022: nieuwe energie…!

Voorjaar! Deze maand begin ik met een nieuwe organisatieontwikkelingsklus in Bergen op Zoom! Bergen op Zoom zeg je? Ja! Het is niet naast de deur, maar met de komst van hybride werken kun je tegenwoordig eigenlijk overal werken. Veel zin in! 

Iets nieuws opstarten betekent ook iets anders afronden. Afscheid nemen, iets waar ik niet zo goed in ben. Omdat ik me hecht aan fijne collega’s, ook al ben ik interimmer. Het helpt om er anders naar te kijken, meer als een reis. Ik heb nog steeds contact met collega’s uit mijn eerste baan. Dat zal altijd blijven. Je neemt fijne mensen gewoon mee in je hart!

Er is ontzettend veel werk op het moment. Hoe kies je voor iets dat écht bij je past? Waar je al je talent en potentieel kwijt kunt? Waarin je de organisatie waarvoor je werkt, maar ook jezelf kunt laten groeien? 

Ik ben kritisch geworden merk ik. Op de inhoud, de complexiteit van het vraagstuk – iets om je in vast te bijten -, op de positie, de ophanging, het mandaat. Maar bovenal op de cultuur. Hoe voelt het? Met welke mensen ga je werken?

In mijn nieuwe klus vond ik het zo ontzettend leuk dat de HR-manager me gewoon belde toen hij mijn profiel via een warm contact onder ogen kreeg, ‘voor wat meer beeld en geluid’. Geen formeel gedoe via Flexwerk of tussenpersoon – natuurlijk, dat moet ook voor een doelmatige en zorgvuldige aanbesteding – maar gewoon de telefoon pakken; een korte, directe lijn. Die vijf minuten tussen twee Zoomgesprekken voelden als een warm Brabants welkom:-) 

Als ik op gesprek ga zitten er zes mensen aan tafel. Mooi eigenlijk. Het maakt de reis naar Brabant zeer de moeite waard. Want hoe belangrijk is het om als key spelers gezamenlijk vanuit draagvlak achter je besluit te staan. Aan organisatieontwikkeling werken lukt immers alleen als de klik goed is en je écht bij een organisatie past. 

De sfeer is goed. Er wordt kritisch bevraagd, maar ook veel gelachen. Een ambitieus team, daar houd ik van. Er is ruimte voor andere vragen, maar ook om te benoemen. En mijn opdrachtgever houdt van de Hanos (een gedeelde passie, waar ik veelvuldig mee wordt geplaagd, dat wil ik nog wel eens uitleggen:-) Het voelt goed. En dat is wederzijds:-) 

En dus ga ik de komende zes maanden het directieteam aldaar ondersteunen in kwaliteitsverbetering, innovatie en flexibiliteit en de ontwikkeling naar een slagvaardige en wendbare organisatie. Het zal soms een beetje passen en meten zijn met de andere klussen die ook gewoon doorgaan. Maar daar heb ik inmiddels ervaring mee:-) 

De afwisseling is goed; het maakt je rijker in je repertoire, geeft inspiratie én geeft een frisse blik. En daar .. heeft je opdrachtgever natuurlijk alleen maar profijt van. 

Veel zin in om weer lekker op pad te gaan. Het leven is mooi!