Komkommertijd..?!

Eindelijk hebben we vakantie! Voor mijn gevoel duurt het een eeuwigheid voordat het zover is – voor het eerst sinds jaren hebben we de meivakantie overgeslagen -.

Vakantie, tijd om lekker te ontspannen! We besluiten deze zomer in Nederland te blijven; het is er een perfecte zomer voor, aaneengesloten prachtig weer, wat willen we nog meer? En zo vertrekken we naar ons familiehuis op de Wadden. Geen gedoe op luchthavens, genieten van rust, niets hoeven, leven zonder wekker, wandelen, fietsen, lezen, vooral genieten van het eilandgevoel. 

Als we onderweg zijn naar de boot, doe ik mijn laatste mails en belletjes; als ik vervolgens mijn laptop dichtklap voel ik dat ik echt wel een beetje moe ben. Het waren drukke maanden, waarin ik veel en hard heb gewerkt, lange dagen heb gemaakt en vele kilometers heb gereden. Tja, leuke opdrachten vind je niet altijd om de hoek:-) 

En toch … ik krijg mezelf maar moeilijk in de ‘komkommertijdstand’.

Er speelt veel. Daarom voelt het beter om soms tóch even mee te lezen. Want alles wat je aan de voorkant goed afstemt voorkomt hersteltijd achteraf. Ik zie het concept van een kwaliteitsrapport in mijn mailbox verschijnen, dat ik echt graag wil lezen voordat het definitief wordt gemaakt. In een andere opdracht zitten we in een cruciale fase van de organisatieontwikkeling; de benchmark die we doen moet door en er is door de vakantieperiode en het vertrek van collega’s niemand die op dit moment echt goed is ingewijd. Dus slim om toch even te reageren… Het ontwerp van een beeldmerk hebben we vlak voor mijn vakantie uitgezet; het voelt beter om toch even te bellen, verwachtingen verhelderen, de juiste nuances meegeven En zo is mijn eerste week een soort van halfslachtige vakantie:-) 

Als ik op het strand lig te mijmeren komt bij mij de vraag op of het eigenlijk erg is om bezig te blijven met je werk? 

Het kost mij geen enkele moeite om te genieten, dat is het niet, sterker nog, ik denk dat ik daar best goed in ben. Maar ik weet ook dat het goed is om écht even los te laten. 

In de tweede week van onze vakantie komt onze oudste dochter. We hebben haar de afgelopen weken weinig of even vluchtig gezien. Onze jongste dochter kan helaas niet mee deze vakantie, zij loopt de UIT-week in Utrecht en start met haar ontgroening. Paklijststress, geen tijd voor vakantie!

Dat Floor een hele (!) week komt, vinden wij echt een cadeautje. In deze levensfase, met je oude saaie ouders mee, alleen, zonder je zusje of andere vrienden of vriendinnen, wij vinden het heel bijzonder. 

En dan … komt voor mij ook de rust. Het is heerlijk haar om ons heen te hebben. Tijd om bij te praten. Aandacht voor elkaar. Samen wandelen, lezen, mooie foto’s maken, filmpjes kijken van vroeger, lekker eten, mooie herinneringen ophalen, gekke herinneringen ophalen, met een lach en een traan, ik geniet enorm van haar energie. 

En dus geniet ik van een heerlijke vakantie. Het voelt fijn om even helemaal los te zijn. 

Is het erg om soms in je vakantie nog even met werk bezig te zijn? Mijn conclusie is dat dat prima is, mits je de regie behoudt en kunt kiezen om het op te zoeken óf even te laten. En dat kan ik. 

Gelukkig maar:-)