Kerstg(r)oe(t)d

Bijna Kerst! De kerstboom staat, de top 2000 is samengesteld en het Van Dale Woord van het Jaar is gekozen.

Graaiflatie is het geworden, dat wil zeggen de inflatie die wordt aangewakkerd door ondernemingen die de kostenstijgingen van grondstoffen, productiemiddelen en arbeid volledig of bovenmatig doorberekenen aan de consument om hun winst op peil te houden of te verhogen. Hmmm…

Het woord graaiflatie won met ruim 65% van de stemmen van negen andere woorden die door Van Dale waren geselecteerd. Het woord won niet alleen in Nederland, maar ook in België de verkiezing. Andere woorden die genomineerd waren zijn o.a. vreugdebier, nepobaby en bestuursschaamte.

Als ik het voor het zeggen zou hebben, had ik gekozen voor bestuursschaamte. Vele voorbeelden waar het zoveel beter en anders kan. Maar nu, met Kerst voor de deur, kies ik voor vreugdebier:-)

Kerst 2023. Het menu is samengesteld – ieder jaar weer de vraag wat we zullen eten -, de boodschappen zijn bijna in huis. Heerlijk om te genieten van bijzondere smaken, exquise hapjes en mooie wijnen.

Kerst 2023. Tijd voor ontspannen, bijslapen, met een dekentje op de bank, samen leuke dingen doen.

Kerst 2023. Tijd voor mijn gezin, familie, vrienden en dierbaren, zo belangrijk om tijd voor te maken. Want de liefde is de energie waarop we varen.

Kerst 2023. Tijd voor bezinning, reflectie, ruimte maken voor nieuwe plannen voor het komende jaar.

Maar eerst vreugdebier:-)

Ik wens je warme, gezellige, liefdevolle feestdagen toe en een sprankelende start voor 2024!