Habitat for Humanity: ga je mee naar India?

 

Op 12 oktober ga ik samen met mijn oudste dochter Floor (16) op bouwreis naar India. Tijdens de voorlichtingsavond over deze reis eindigde Habitat haar presentatie met de fameuze woorden van Nelson Mandela ‘.. de betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen..’ Deze quote raakte me. In mijn werk hoop ik dagelijks verschil te kunnen maken in de levens van anderen, al is het maar een heel klein beetje. Dát is wat mij drijft. Het werk van Habitat past daar bij.

Armoedebehuizing is een wereldwijd probleem. Ruim 25% van de wereldbevolking woont in krotten of zelfs op straat, dat betekent dat ruim 1,6 miljard mensen woont in slechte en ongezonde omstandigheden. In het handvest van de VN, de universele verklaring van de mensenrechten, staat dat ieder mens 3 basisrechten heeft. Dat is het recht op water, op eten en een dak boven het hoofd. Dat laatste is waar Habitat zich op focust.

In 2013 ben ik voor het eerst op bouwreis geweest naar Lesotho. Het Habitat-virus heeft me daar gegrepen. Ik vond het zo’n bijzondere ervaring om samen met de lokale bevolking te bouwen aan een veilig onderkomen voor de weeskinderen. Fysiek aan het werk, met je voeten in de klei, uit het hoofd, in je hart, alle verschillen vielen weg. Een prachtig gevoel dat me emotioneerde. Een jaar later wilde ik naar Cambodja, een venijnige hernia belemmerde mij om te gaan.

Hoe mooi is het om deze ervaring nu samen met Floor opnieuw te gaan beleven. Heb je zin om mee te gaan? Wil je ook een steentje bijdragen aan de huisvesting in India? Je kunt ons sponsoren via https://www.buildwithme.org/nl/profiel/i/20967/t/bertien_molenaar_rhebergen

Heel veel dank!