Blijf leuke dingen doen!

De maand januari. Een heel nieuw fris jaar vol ambities en nieuwe energie ligt voor ons! De feestelijkheden van december achter de rug, vol goede voornemens lekker aan de slag!

Januari. Ook een maand waarin veel mensen last hebben van de winterblues. Het gebrek aan licht en warmte speelt ons parten. Hoe fijn dat ik traditiegetrouw in januari met mijn geweldige studievriendinnetjes een paar dagen naar Portugal ga. 

Deze keer is het extreem spannend. We mogen op vakantie als we geboosterd zijn, een negatieve test kunnen overleggen en alle administratie op orde hebben. Maar het meest spannend is toch wel dat we allemaal (studerende) kinderen hebben die bij bosjes positief getest worden. Zo ook bij ons. Alleen op je studentenkamertje in quarantaine gaan en vereenzamen is echt niet fijn, dus we halen onze dochter met twee auto’s op en richten het souterrain in als quarantaineplek. Zodat we echt afstand kunnen houden, maar haar wel dichtbij hebben en liefdevol voor haar kunnen zorgen. Fingers crossed dat we kunnen vliegen! 

Op de dag voor vertrek druppelen de testresultaten één voor één binnen. Heel bijzonder dat we allemaal – alle 8!! – mee kunnen! En dus vertrekken we opgetogen naar Eindhoven AirPort. Alsof we op schoolreisje gaan:-) We hebben enorme vertraging, slaan de hele nacht over, omdat we vanwege mist niet kunnen vertrekken en naar Köln worden vervoerd, daar poging twee, maar die enorme vertraging kan de pret niet drukken…! 

Voor mij dus geen Blue Monday. Ik zit in het zonnetje, strakblauwe lucht, zonnebril, Vino Verde, tapas, blije dames om mij heen, meer dan vijfentwintig jaar vriendschap, veel lol, mooie gesprekken, dansen, horeca en winkels open, ik zeg niets meer aan doen:-) 

Januari. Een jaar vol nieuwe ambities en energie! Mijn werkagenda zit bommetje vol. Er gebeurt zoveel dat ik iedere dag bijleer en vooral heel trots ben dat ik onderdeel mag zijn van de mooie klussen die ik doe. 

In Zuidplas – mijn grootste opdracht – zetten we hele mooie stappen in de organisatieontwikkeling. Steeds meer in het #DOEN met het Implementatieteam. De start van een geweldig MD-programma, waarin je de energie van een nieuw directie- en managementteam voelt stromen, good vibes! En … komen de gemeenteraadsverkiezingen eraan. Deze politiek bestuurlijke dynamiek heb ik nog nooit vanuit de binnenwereld meegemaakt, heel bijzonder, en dus ga ik op 16 maart plaatsnemen achter de stemtafel.

In november ook begonnen in de wereld van CSI. Ongelooflijk wat een bijzondere wereld is dat! Heel veel respect voor dit ongelooflijke moeilijke en zware werk, waarin mensen zo’n ontzettende belangrijke bijdrage leven aan de oplossing van misdrijven. Zodat het recht zegeviert, bijdragen aan een betere toekomst. Zo knap! 

Ondertussen bezig met de voorbereidingen van een Kwaliteitsvisitatie in april en mei voor medisch specialisten van het LECK. Heel bijzonder om in deze rol te mogen functioneren. Een opdracht met een gouden randje, omdat ik deze taken waarneem voor iemand waar ik heel veel bewondering voor heb én ik heel gedreven ben om een bijdrage te leveren aan een veilige leefomgeving voor kinderen. Mooi!

En ondertussen lopen er kleine(te) klussen of klusjes tussendoor voor opdrachtgevers waar ik al jaren voor werk. Mooi om het vertrouwen keer op keer te voelen, steeds terug gevraagd te worden om een volgende stap te zetten. En … stromen er nieuwe aanvragen binnen voor individuele coachingstrajecten en begeleiding van MT’s en teams. Vooruit, dat wordt wat meer aan de randen van de dag of in de avond:-) 

Het mooie van interimmen blijft voor mij dat het ontzettend gaaf is om in verschillende werelden te mogen werken. Veel is gelijk, maar iedere organisatie is ook écht weer anders. En zo bouw je je expertise steeds verder op en kun je verschillende organisaties daarin laten delen. 

Zo’n tripje naar Portugal is in een druk leven heel erg welkom. Zo belangrijk om leuke dingen te blijven doen en je batterij op te laden! Nooit vergeten:-) 

Het leven is goed. Ik ben een tevreden mens. We gaan er een mooi jaar van maken!