‘Als je denkt dat het niks wordt óf je denkt dat het wel iets wordt, in beide gevallen heb je gelijk’

25 Januari 2021, een memorabele datum, vandaag bestaat Be-Leading exact 5 jaar, een feestje waard:-)

Voor mezelf werken, zelfstandig en onafhankelijk, het was iets waarvan ik heimelijk droomde, maar nooit durfde. Gehinderd door belemmerende overtuigingen. In 2016 heb ik de keuze vol overtuiging gemaakt, maar gemakkelijk was dat niet.

In 2015 leidde ik een fantastisch mooi en inspirerend Management Development Programma in Isala, de kroon op een maandenlange voorbereiding, maar ik kreeg verschrikkelijke zenuwpijnen in mijn been en rug; ik moest mijn werk met veel pijn in mijn hart in volle productie neerleggen. Het bleek een venijnige hernia, ik raakte maanden uit de running. Ook mentaal raakte ik van slag. Als je lichaam de meest simpele dingen niet meer kan doen, dingen die zo vanzelfsprekend zijn, wat moet je dan? Liggend in mijn bedje kwamen er veel donkere en sombere gevoelens voorbij, maar geholpen door de Tramadol en Diclofenac gelukkig ook veel mooie dromen:-)

Winter werd voorjaar en de frisgroene blaadjes aan de bomen leidden een nieuw seizoen in. Ik wilde het anders en voelde de beste versie van mezelf naar boven komen:-) 

Als ik het nu niet zou doen, zou ik het nooit gaan doen. En zo ging ik van start…

Vijf jaar! Wat is er veel gebeurd. Wat ben ik veel ervaringen rijker. En wat ben ik blij dat ik op deze manier ben gaan werken. Mijn leven is er heel veel leuker op geworden. Werken in vrijheid is een groot goed.

Als ik denk aan mijn werk, komt het beeld van een kompas steeds naar voren.

Op reis gaan. Onderzoeken. Verwonderen. Ontdekken. Een nieuwe wereld. Koers bepalen. Welke richting gaan we op? Data verzamelen. Je gevoel rationeel onderbouwen. Een landkaart. Kleurrijk. Ondoorgrondelijke wegen. Vol verrassingen. Gewoon gaan! Vertrouwen dat het goed komt. Links- of rechtsaf? Rustig blijven als je van rechts wordt ingehaald. Of de weg versperd wordt. Helicopterview. Hoofd- en bijzaken. Een kleurrijke kaart. Interessant. Alles mag er zijn. Krioelen door elkaar heen. Klokken gelijk zetten. Er is altijd een nieuwe weg…

Er zijn periodes dat ik onvoorstelbaar druk ben. Maar soms is het ook (veel) te rustig. Hollen of stilstaan. Pieken en weer opladen. Dat is de charme van dit bestaan. Daar moet je wel tegen kunnen.

Het hele spectrum dient zich aan. Sales funnel – ook als Corona daar dwars doorheen fietst -. Pitchen. Performen. Connecten. ICT-Shit (sorry!). RFP’s. Kleine administratie. Een grote strategische klus. Uitvoering op de vierkante centimeter. Een one-off. Dat maakt het enorm afwisselend en nooit saai.

Als je me zou vragen ‘What strikes you the most?’ – wat een prachtige vraag blijft dat toch – dan kom ik steeds terug bij ons, bij jou en bij mij, hoe we zijn als mens. Hoe uniek, verrassend, complex en ingenieus is ons brein, onze fysiologie en ons gedrag, dat blijft voor mij een waanzinnig interessant vraagstuk en verveelt nooit.

Geen mens is gelijk. Hoewel we in generieke zin allemaal op elkaar lijken:-) Het mooie is dat je echt verschil kunt maken, ook al denk je soms van niet. Jij hebt invloed, altijd. Als je denkt dat het niks wordt óf denkt dat het wel iets wordt, je zult zien dat je in beide gevallen gelijk krijgt. De moeite waard om te proberen dus?

Ik ben zo dankbaar voor jullie vertrouwen, als het weer kan en mag proosten we erop.

Cheers!