‘Yes, ik ben er weer!’

Gisteren ben ik na een heerlijke vakantie weer begonnen! We hebben drie weken rondgereisd in Mozambique en Zuid-Afrika, wat een toptijd! Prachtige landschappen, panorama views, om stil van te worden. Helderblauwe zeeën, parelwitte stranden, toerisme ver te zoeken. Tofo, surfersparadise. Wild life. The Big Five op een paar meter afstand, imposant, de natuur niet verstoren, enkel het geklik van onze camera’s. Local food & drinks, heerlijk, en heel, heel veel lobster. Lieve mensen, bijzondere mensen, blije mensen, levensvreugde, ook al leef je in armoede. Internationale verbroedering via dansen, muziek en voetbal, what else? Angstige momenten ‘Your rental care will be like a magnet’. Zo voelde het inderdaad in de bloedhitte aan de grens bij Komatipoort. Zorgelijke momenten, met mijn lief ziek aan mijn zij, hoge koorts, een venijnige bacteriële infectie in zijn been, medische voorzieningen op grote afstand. Maar bovenal heel veel genieten! Opmerkelijk om te ervaren wat zo’n vakantie met je doet. De wereld was heel groot, maar ook heel klein. Wat heb je eigenlijk nodig? De wijze waarop we hier in Nederland leven, de dingen waar we ons druk over maken, zo onwerkelijk. Daar, liggend in een legertent in de bush, kan ik me niet voorstellen dat ik weer voor groepen zal staan. Maar toch:-) Gisteren voor het eerst weer aan de slag, leiden van een intensieve strategiesessie voor een mooie club mensen in een geweldig ziekenhuis, samen met collega Maurits. Plannen maken voor 2019. Werkpak, pumps aan. Go! Binnen een half uur voel ik de energie weer stromen, dát is waarom ik dit zo graag doe. Zo fascinerend om onderdeel te mogen zijn van een dergelijk creatieproces. Heel geïnspireerd komen we de sessie weer uit. Moe, maar voldaan. Yes, ik ben er weer!