Herfstinspiratie..?!

De herfst is een prachtig jaargetijde; de kleuren in de natuur zó warm, kaarsjes en open haard aan, binnen is het gezellig. Maar … de herfst kan door zijn gebrek aan licht en druilerige dagen ook een donker gevoel geven.

In basis ben ik een optimistisch en positief ingesteld mens. Maar soms overvalt me tóch een gevoel van somberheid. 

Levenservaring. Gelukkig ken ik mezelf inmiddels goed. Dát is dan weer het voordeel van ouder worden. Dus ik weet dat dat gevoel ook weer over gaat; een nachtje lekker slapen doet al wonderen.

De kunst is om te voorzien in voldoende momenten die me gelukkig maken en energie geven. 

Een warme knuffel van mijn dochters. De liefde voelen stromen als ze de garagedeur binnenlopen en heel hard ‘hoiiii’ of ‘oehoiiiii’ roepen. Lepeltje lepeltje liggen met mijn lief. Dag koude nacht. Hallo warm donzen dekbed. Sporten. Wandelen. Mooie wijn drinken met vrienden. Lol. De slappe lach. Vriendinnen. Diepgang. Mooie gesprekken die écht ergens over gaan. Een warm bad. Een pruttelend stoofpotje op het vuur. Heerlijke geuren uit de keuken. Genieten! 

In mijn werk heb ik ook de behoefte steeds te zoeken naar waardevolle momenten die me professioneel voeden. Inspiratie! Vanaf het begin van mijn ondernemerschap doe ik iedere maand iets dat me professioneel uitdaagt. Méér dan een mooi gesprek. Een masterclass, congres, coaching, seminar, intervisie … alles dat leidt tot inspiratie, verwondering, de zaag scherp houden. 

In deze bijzondere tijd vond ik het tijd voor iets groters. Immers, het is extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen in tijden van crises of grote verandering. Daarom start ik donderdag met The Big One in persoonlijke groei ‘Creatief en Coachend leiderschap’ bij de KoachingsAkademie.

Er is iets aangezet dat ik verder wil onderzoeken. Nu het bijna zover is, vind ik het leuk en spannend tegelijkertijd. 

Wat gaat deze opleiding me brengen? 

De eerste opdracht geeft al keuzestress, dat wordt nog wat! De vraag is om jezelf te introduceren aan de hand van muziek, een lied of muzikaal fragment dat iets persoonlijks vertolkt van jou. Een superleuke vraag, ik houd van muziek, het is een vraag die ik zelf ook vaak meegeef aan mijn eigen groepen, maar als het over mezelf gaat is het toch anders:-)

Ik houd van muziek. Ieder moment heeft zijn eigen genre en voorkeuren. Hebben we dat niet allemaal? En toch, als je moet kiezen voor een muziekstuk of fragment dat écht iets vertelt over jezelf, welke muziek vertelt dan het meest? 

Ik ben er inmiddels uit. Donderdag is de dag. 

I’ll keep you posted:-)